Wij staan 8, 9 & 10 oktober op de Ecomobiel om te laten zien hoe wij e-mobility kunnen ondersteunen. Met een door in de cloud aangestuurde batterij, die voldoet aan open standaard (OCPP 2.0), voorzien wij elektrische voertuigen van groene stroom. Van klein tot aan groot systeem, van lokaal opgewekte zonne-energie tot aan gerecyclede groene remenergie van treinen. Wil je zien hoe wij dit toepassen? Kom dan naar Hal 6, stand C.054 waar wij op kleine schaal laten zien wat voor groots we allemaal kunnen doen om de energietransitie te versnellen. Klik onderstaande link voor gratis toegang (tot 7 okt)

Ecomobiel

 

Exposant aan het woord: Hedgehog Applications

“Trein helpt bus: elektrische bussen die vanuit een megabatterij worden opgeladen met remenergie van treinen.”

“Duurzame mobiliteit en systeemintegratie in optima forma. Remenergie van treinen via de bovenleiding opslaan in een megabatterij en deze energie vervolgens gebruiken om elektrische bussen mee te snelladen. Het zogenaamde Hedgehog Systeem, bestaande uit bewezen technologie, maakt het mogelijk om remenergie nuttig te gebruiken, fijnstof van treinen te verminderen en grote publieke netaansluitingen t.b.v. het snelladen van elektrische bussen te vermijden. Daarnaast is het mogelijk om de bovenleiding van spanning en energie te voorzien zodat treinen sneller kunnen accelereren.”

“Het internationaal gepatenteerde en volledige gelijkstroom (DC) Hedgehog Systeem fungeert als koppeling tussen trein en bus, en tussen bovenleiding en publiek energienet. Dagelijks lopen er meerdere megawatturen aan energie door het Hedgehog Systeem, en nauwkeurige monitoring is hierbij essentieel. De software die hiervoor ontwikkeld wordt is te zien op de stand, evenals een batterijtestpakket.”

“Naast deze specifieke toepassing van trein en bus zijn er ook nog legio andere toepassingen te bedenken voor het inzetten van een batterij. De monitoring en aansturing van de batterij van het Hedgehog Systeem gaat via een gestandaardiseerd protocol, genaamd OCPP2.0, waardoor de batterij interoperabel is met verschillende back-end systemen. Hedgehog Applications gelooft in deze interoperabiliteit, omdat het zo eenvoudiger is om batterijen mobiel te maken en “plug & play” in te zetten bij verschillende gebruikers.”

“U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken met het Hedgehog Systeem om alle ins & outs te weten te komen. Daarnaast komen we graag met u in gesprek als u meer wilt weten over het inzetten van een batterij in combinatie met duurzame mobiliteit: van elektrische bussen en vrachtwagens tot elektrische auto’s.”

Exposant aan het woord: Hedgehog Applications

CONTACT

AMSTERDAM

Kabelweg 57

1014 BA Amsterdam

Phone:  +31 62 888 7364

Email: maarten@hedgehogapplications.nl

LinkedIn / Facebook / Twitter 

APELDOORN

Wieselse Enkweg 51

7345 CM Wenum Wiesel

Phone:  +31 6 1400 1711

Email: arjan@hedgehogapplications.nl