Op 6 juni is de dag van Gelderland met het thema ‘Gelderland kijkt vooruit’. Bij Hedgehog kijken wij graag vooruit en hebben wij innovatieve oplossingen voor de toekomst! Deze oplossingen willen wij graag bespreken tijdens de dag van Gelderland. Deel daarom sterren uit op ‘Gelders zonnebos’ en/of ‘Hergebruik van de remenergie van treinen’ zodat wij aan het woord komen! Stem hier

Stem op: Gelders Zonnebos

Nederland heeft zich verbonden aan het klimaatakkoord in Parijs en wil in 2020 een aandeel van 14% duurzame energie hebben. Hedgehog Applications is ervan overtuigd dat de provincie Gelderland met ons idee zowel een belangrijke bijdrage levert aan deze transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen en tegelijkertijd het prachtige landschap waarborgt. Flora en fauna in harmonieuze samenwerking met state-of-the-art opwekking en distributie van duurzame energie, het Zonnebos maakt het mogelijk.
Naast duurzame energie is er tevens een toenemend bewustzijn om voedsel duurzaam te verbouwen. Het doel van het Zonnebos is dan ook om duurzame energie op te wekken door transparante zonnepanelen op 4-5 hoogte te plaatsen en zo de grond eronder te kunnen blijven benutten. Dit biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld veeteelt, landbouw en recreatie. Daarnaast is de unieke constructie onderhouds- en gebruiksvriendelijk en zijn er geen beveiligingsmaatregelen (ter preventie van diefstal) noodzakelijk. De aangesloten buffer batterij kan tevens het surplus aan energie opslaan en terugleveren aan het net, evenals de publieke grid stabiliseren.
Het synergistische Zonnebos levert daarom meer op dan wat elk van de twee gecombineerde componenten, zonnepanelen en grond, afzonderlijk zouden kunnen bereiken en ondersteunt daarmee niet alleen, maar versnelt de transitie naar een duurzamer Gelderland!

Wat levert het op?
Een aha-erlebnis! Deelnemers met een passie voor flora, fauna en duurzaamheid kunnen hun hart ophalen. Het geeft hen een nieuw inzicht in de manier waarop beschikbare technieken kunnen worden samengevoegd tot een synergistisch concept en zal hen visueel meenemen in alle ins en outs en genoeg stof tot nadenken geven.

Stem op: Hergebruik van de remenergie van treinen

Vanaf 2025 moeten alle nieuwe bussen in het openbaar vervoer vrij zijn van schadelijke uitlaatgassen. Hedgehog Applications is ervan overtuigd we met onze unieke oplossing de schakel in handen heeft om deze transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen te versnellen. Remenergie van treinen hergebruikt door elektrische bussen, de cirkel is rond met ons wereldwijd gepatenteerde Hedgehog Systeem.
Uniek aan het Hedgehog Systeem is dat alle componenten die nodig zijn om het te laten werken reeds bestaan waardoor het gemakkelijk te integreren is op treinstations. Door middel van het aansluiten van de bovenleiding op ons Energy House, een intelligente bufferbatterij, kan remenergie continu worden opgeslagen. Met de dagelijkse hoeveelheid remenergie kan in het grootste gedeelte van dagelijkse energiebehoefte van elektrische stadsbussen worden voorzien.
De voordelen zijn zowel duurzaam als economisch: aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot, fijnstof, geluid en trillingen, minder onderhoud aan treinen en het gebruik van remenergie die voorheen verloren ging zijn. Daarnaast kunnen treinen tijdens een stroomstoring blijven rijden en kan er energie worden onttrokken van het net als er onvoldoende remenergie binnenkomt.
Het Hedgehog Systeem luidt hiermee een revolutie in energiebesparing in en is dé innovatieve schakel tussen de infrastructuur van ProRail en netbeheerders, vervoerders en provincies.

Wat levert het op?
Een echte eyeopener! Het Hedgehog Systeem balanceert op het snijvlak van techniek, duurzaamheid en rendabiliteit en is daarnaast door alle betrokken partijen bijzonder multidisciplinair. Het geeft de deelnemers tevens inzicht in de manier waarop het gepatenteerde Hedgehog Systeem de transitie naar duurzame energie kan accelereren.

Contact

Koningstraat 16

7315 HW Apeldoorn

Phone:  +31 61 400 17 11

Email: arjan@hedgehogapplications.nl

LinkedIn / Facebook / Twitter 

Share This