Zonne-energie in plaats van remenergie en elektrische auto’s in plaats van elektrische bussen. Hedgehog Applications introduceert het Hedgehog Energy Storage System (ESS): een volledig plug-and-play batterij opslagsysteem voor consumenten, de zakelijke markt en laadpleinen. Hedgehog ESS is gericht op het opvangen en gelijkmatig verdelen van zonne-pieken en laadpieken over 3-fasen waarmee een zwaardere en dure netaansluiting kan worden vermeden. Daarnaast kan er duurzaam opgewekte zonne-energie worden opgeslagen om deze (op een later moment) voor consumptie door bijvoorbeeld elektrische auto’s te gebruiken en kan er op termijn energie op de energiemarkt op slimme momenten worden in- en verkocht.

Simpeler kan het niet. Een internetkabel en een stroomkabel, dat is het enige wat benodigd is om een Hedgehog ESS aan te sluiten. Hedgehog ESS is modulair en kan eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld als u besluit om meer zonnepanelen of laadpunten te plaatsen. Naast de integratie van alle hardwarecomponenten van het Hedgehog ESS, specialiseert Hedgehog Applications zich in zowel online batterij- als energiemanagement. In een notendop leveren wij dus een slim stukje software met letterlijk ‘plug-and-play’ hardware. Zo wordt uw duurzame energie efficiënt, innovatief en op maat geregeld.

 

Hedgehog Local Controller en Hedgehog Cloud

Onderdeel van HH ESS is een stukje in-house ontwikkelde hardware genaamd “Local Controller” die in staat is diverse stationaire batterijen op een slimme manier uit te lezen en aan te sturen. Onze Local Controller zorgt ervoor dat een ESS naadloos kan worden geïntegreerd in de bestaande e-infra (bestaande uit netaansluiting, zonnepanelen, laadpunten, warmtepompen en andere verbruikers).

De Local Controller verzamelt alle gegevens van HH ESS en de netaansluiting en stuurt deze naar onze online portal Hedgehog Cloud. In Hedgehog Portal kunnen alle instellingen op de wensen van de klant en/of met de expertise van Hedgehog Applications worden ingesteld zodat u bepaalt wat er met uw duurzaam opgewekte energie gebeurt. Heeft u bijvoorbeeld op maandagochtend energie vanuit de batterij nodig omdat er elektrische auto’s moeten worden geladen, maar in het weekend juist een legere batterij zodat zonne-energie pieken kunnen worden opgevangen dan kan dit eenvoudig worden ingesteld.

Zowel real-time als historische batterij management data (temperaturen, spanningen, state-of-charge en alarmen) wordt gecombineerd met energie management (samenspel met andere opwekkers en verbruikers) in Hedgehog Cloud. Beiden zijn van cruciaal belang, want de batterij wordt zo veilig gemonitord en wordt op dusdanige manier aangestuurd dat deze bijvoorbeeld oplaadt op momenten dat er veel hernieuwbare energie wordt gegenereerd en ontlaadt op momenten dat er een piekvraag is voor energie door verbruikers.

 

1. Haal het maximale uit uw huidige netaansluiting: Asymmetrische 3-fasenbalancering + directe koppeling met uw zonnepanelen

Ten eerste zorgt Hedgehog ESS voor asymmetrische 3-fasebalancering. Als 1 of meerdere fasen zwaarder worden belast dan de andere fase(s) zal Hedgehog ESS zorgen dat de belasting op iedere fase gelijk is. Hiermee zorgt u ervoor dat u het meeste vermogen uit uw bestaande netaansluiting haalt.

Daarnaast is Hedgehog ESS ook leverbaar met directe koppeling op uw zonnepanelen. Op die manier zijn er geen zonnepaneelomvormers meer benodigd. Hetzelfde principe als het aansluiten van een bovenleiding op een batterij, alleen dan in het klein. Ook hiermee ontlast u uw huidige netaansluiting en zorgt de batterij voor een gelijkmatige afvoer van zonne-energie op de netaansluiting.

2. Open standaard software: OCPP 2.0 voor laadpleinen

Hedgehog ESS wordt ondersteund door Open Charge Point Protocol (OCPP 2.0), het wereldwijde open protocol voor monitoring en aansturing van laadpunten. Hierdoor is Hedgehog ESS compatible met elk charge point operator (CPO) backoffice en kan het door iedere CPO op elk willekeurig beschikbaar batterijpakket aangesloten worden. Naast het aspect van het vermijden van een verzwaring kan een laadpleinexploitant of CPO een HH ESS gebruiken om de business case robuuster te maken door op slimme momenten zonne-energie op te slaan en in- en verkopen van energie op de energiemarkt. Ook kan er meer klantbinding worden gecreëerd door een service verdienmodel te introduceren en uiteindelijk ook meer “flex” te sourcen.

3. Wij groeien met uw mee: Ieder moment uit te breiden

Hedgehog zorgt ervoor dat uw HH ESS gemakkelijk kan opschalen zodat er meer groene energie beschikbaar wordt zonder wachttijd op een verzwaarde netaansluiting. Hedgehog ESS is eenvoudig uit te breiden door op elk gewenst moment capaciteit en/of vermogen aan uw ESS toe te voegen. De uitbreiding wordt direct zichtbaar in het Hedgehog Portal en kan daarnaast verder worden aangepast op uw wensen.

Meer informatie of een Hedgehog ESS komen bekijken?

Neem gerust contact op met Maarten Klein Geltink via 06-28887364 of maarten@hedgehogapplications.nl.

 

 

 

CONTACT

AMSTERDAM

Kabelweg 57 - 5e verdieping

1014 BA Amsterdam

Phone:  +31 62 888 7364

Email: maarten@hedgehogapplications.nl

LinkedIn 

ARNHEM

Westevoortsedijk 73

6827AV Arnhem

Phone:  +31 6 1400 1711

Email: arjan@hedgehogapplications.nl