Jean-Pierre Loubinoux, CEO van “Union Internationale des Chemins de fer” (UIC), kondigde in december vorig jaar aan dat de UIC Highspeed Digital Awards in mei 2018 plaats zullen vinden tijdens het 10e World Highspeed Congress in Ankara (Turkije). Uit de 40 deelnemende projecten is het project “Hergebruik van remenergie van treinen” genomineerd als één van de drie winnaars van deze internationale prijs.

Tijdens de 10e World Highspeed Congress zal Arjan Heinen, CEO van Hedgehog Applications, een presentatie geven en de prijs is ontvangst nemen. Na de presentaties van de drie in de prijzen gevallen projecten kan het publiek stemmen wie er met de eerste plek vandoor gaat. De prijs is een erkenning van het (internationale) potentieel van het Hedgehog Systeem. Het opvangen van regeneratieve remenergie brengt vele duurzame voordelen met zich mee waaronder COreductie, minder onderhoud aan treinen en kan daarnaast zorgen voor energievoorziening in de vorm van een batterij buffer systeem op plekken waar onvoldoende stroom is of juist waar behoefte is aan netstabilisatie in het geval van overbelasting van het publieke energienet.

Over UIC

De Internationale Spoorwegunie heeft als doelstelling om de technische eisen aan rollend materieel van de Europese spoorwegen te standaardiseren, samenwerking tussen de spoorwegmaatschappijen te bevorderen en daarmee het grensoverschrijdend treinverkeer te vergemakkelijken. Hun leden zijn infrabeheerders (o.a. ProRail), spoorwegmaatschappijen (o.a. NS) en bedrijven met spoorweg gerelateerde activiteiten.

Zie ook het artikel in de Stentor: Apeldoorns bedrijf wint prijs internationale spoorwegunie UIC