Hoe werkt het?

Het doel van deze oplossing is het opwekken van energie door middel van zonnepanelen.
Door de panelen op 4 tot 5 meter hoog te plaatsen is dubbel gebruik van de grond mogelijk. Het dubbel gebruik van de grond brengt vele voordelen met zich mee en biedt opties voor veeteelt, landbouw, recreatie en andere mogelijkheden zoals parkeergarages.

De voordelen:

Opbrengst zonne-energie

Opbrengst van duurzame energie met hoge winst op de investering: 3,5% zonder subsidie en 7,5% met een SDE+ subsidie.

Dubbel grondgebruik

Er zijn vele mogelijkheden voor de invulling van de grond onder de zonnepanelen. De zonnepanelen zijn lichtdoorlatend en hebben ruimte voor gespreid waterafvoer. Zowel recreatie, veeteelt, landbouw als parkeergarages zijn mogelijk.

Veiligheid

Door de hoogte en de constructie is er minder kans op diefstal. De zonnepanelen liggen op een minimale hoogte van 4 meter en worden vanaf boven in de constructie geschoven.

Onderhouds- en gebruiksvriendelijk

De panelen staan op palen van minimaal 4 meter hoog en hebben een breedte van minimaal 8 meter, dit zorgt dat machines gemakkelijk te werk kunnen gaan. Daarnaast kunnen defecte panelen eenvoudig uit de constructie worden geschoven ter vervanging.

Optie: Bufferen van energie

Het bufferen van grote hoeveelheden zonne-energie kan door middel van een batterijpakket, de opgeslagen energie kan teruggegeven worden aan het net om daarmee piekbelasting (in de zomer) te voorkomen. Hiermee wordt er meteen een smartgrid gecreëerd voor de directe omgeving.

Contact

Koningstraat 16

7315 HW Apeldoorn

Phone:  +31 61 400 17 11

Email: arjan@hedgehogapplications.nl

LinkedIn / Facebook / Twitter