Artikel op Railtech.com 

Het Hedgehog™ Systeem slaat de remenergie van treinen op in een enorm batterijpakket welke onderdeel is van het zogenaamde Energy House. Vanuit het Energy House zijn er verschillende mogelijkheden om, via een intelligente Smart Grid, de opgeslagen energie te gebruiken voor het opladen van bijvoorbeeld elektrische stadsbussen en auto’s. Het zal u niet verbazen dat er hiermee enorme hoeveelheden brandstof worden bespaard, COuitstoot drastisch naar beneden wordt gebracht en de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Naast deze verbeteringen op het gebied van milieu heeft het Hedgehog™ Systeem ook een ander groot voordeel, één van logistieke aard: het voorkomen van stilstaande treinen en een ontregelde dienstregeling als gevolg van een (grootschalige) stroomstoring. Niet zo lang geleden, op dinsdag 17 januari 2017, werd Amsterdam getroffen door een zware stroomstoring waardoor seinen en wissels niet meer werkten en treinen niet konden rijden. Een ontregelde dienstregeling, gedupeerde reizigers en veel kosten hadden voorkomen kunnen worden met het Hedgehog™ systeem.

Het Hedgehog™ Systeem voedt namelijk de bovenleiding vanuit het Energy House, waardoor seinen en wissels te allen tijden in werking blijven en kunnen treinen, door middel van hun eigen opgeslagen remenergie, bijven rijden tijdens een stroomstoring van het net. Daarnaast kunnen, vanwege de enorme hoeveelheid opgeslagen remenergie van de treinen, de elektrische bussen ook hun dienstregeling blijven vervolgen.

Meer weten over het Hedgehog™ Systeem? Bezoek ons tijdens de 11e editie van RailTech Europe 2017 op 28, 29 en 30 maart in Jaarbeurs Utrecht. Via deze link kunt u gratis toegang krijgen: http://www.railtech.com/railtech-2017/registration/?partner=hedgehog-applications